UV Extra

télen is

Ma már mindenki számára ismertek az UV sugárzás ártalmas hatásai. A nap káros sugarai elleni védelem időszakának a nyarat tekintjük, pedig télen még fokozottabban vagyunk kitéve ennek a veszélynek.

Mikor érdemes védekeznünk a fokozott UV sugárzás ellen?

Az UV Extra kampány legfontosabb üzenete

#fontosalátásom

 

Az UV Extra a Magyar Látszerész Szövetség kampánya. A Szövetség non-profit, szakmai szervezetként elkötelezett abban a munkában, hogy az érdeklődő lakosság felé a lehető legtöbb, és legfontosabb optikai jellegű információt eljuttassa. Azt gondoljuk, hogy látásunk a legfontosabb érzékszervünk, melynek megóvására szeretnénk a figyelmet felhívni. Ezért hoztuk létre a #fontosalátásom projektet, amelyen keresztül egész évben különböző kampányokkal kommunikálunk.

 

Nyáron a sokszínű környezetünk, a növényzet, a talaj barna színe a napfénnyel érkező UV sugárzás egy részét elnyeli, így ez nem terheli a szemünket. Ugyanakkor télen, a hóval fedett környezet, a fehér szín miatt akár a teljes beeső UV sugárzást visszaveri, amely nagyobb mértékben terheli a szemünket, jobban is kell védekeznünk ellene.

Szemünk védelme, egészségének megőrzése, az éleslátás adta biztonság az egyik legfontosabb dolog, a mindennapjaink része kell, hogy legyen. 
Az UV sugárzás elleni téli védelemben korszerű optikai eszközök állnak rendelkezésünkre, valamint a szemüvegesek számára elérhetőek a kényelmes és biztonságos téli sportolást segítő, dioptriázható síszemüvegek is.

Meg kell említenünk továbbá a tél egyik legzavaróbb jelenségét, ami a szemüvegeseket érinti, mégpedig a párásodást. Az optikákban erre is találhatunk számos megoldást lencsebevonatok és sprayk formájában.

Olvasson tovább, tudjon meg többet és forduljon bizalommal a szakértő optikákhoz!

Napszemüveg

A jó napszemüveg UV szűrő képessége alapvető fontosságú. De mire figyeljünk még?

TOVÁBB >>

100%-ban UV szűrős szemüveglencse

Nem csak napszemüvege, de szemüveglencséje is rendelkezhet teljes UV védelemmel. De ezt minden lencse tudja?

TOVÁBB >>

Dioptriázható símaszkok

Ne vegyen szemüveget síszemüvege alá! De akkor mi a megoldás?

TOVÁBB >>

Blog

Ajánlott megoldások

Télen is kényelmesen, szemüvegben

Télen is kényelmesen, szemüvegben

Milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak, akik szemüvegesként sokat vezetnek? Most megkérdeztünk egy tapasztalt végfelhasználót.

Könnyekkel a hideg ellen

Könnyekkel a hideg ellen

Télen a káros sugarakon túl más időjárási tényezők is nehezítik szemünk dolgát. Kérdéseinkre dr. Domsa Patrícia szemész szakorvos válaszolt.

Városi vezetés szemüvegben

Városi vezetés szemüvegben

Sokat vezetsz a városban vagy csak rövid utakat teszel meg? Összeszedtük, hogyan segíthetik az optikai fejlesztések a városi autózós létet.

Téli sportok szemüvegben

Téli sportok szemüvegben

Mit kell tudnia egy jó síszemüvegnek? És mit tehet az, aki eleve szemüveget visel? Polgár Józsefet, a Zeiss szakértőjét kérdeztük.

Télen is védelem

Télen is védelem

Hideg, száraz levegő, korai szürkület, magas UV sugárzás, bepárásodott lencsék okozta kellemetlenség. Mit tehetünk ellenük? Molnár Judit Eszter, az Essilor szakértője válaszol

Fény, csillogás és veszélyek

Fény, csillogás és veszélyek

Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke sokat van úton, így pontosan tudja milyen fontos, hogy ne fáradt szemmel üljünk a volán mögé és télen is védekezzünk a napfény és az erős reflexiók ellen, amelyek akár teljesen el is vakíthatnak, komoly veszélyt okozva a közutakon.

Tudta?

Úttörő napszemüvegesek

Az inuitok (eszkimó őslakosok) korábban kezdtek napszemüveget készíteni és hordani, mint a napos tájak lakói.

A legvakítóbb felület

A tenger habjai a ráeső sugárzás 25%-át verik vissza, a frissen hullott hó pedig a 80%-át!

A hóvakság kialakulása

A hóvakságot a nagy mennyiségű UV sugárzás okozza, ami megelőzhető olyan napszemüveggel, mely átengedni a látható fény 5-10%-át, viszont kiszűri az UV sugarakat.

A borús idő sem véd meg

Havas tájon a napszemüveget állandóan javasolt viselni, még akkor is, ha borús az idő, ugyanis az UV sugarak képesek áthatolni a felhőkön.

Támogatók

Együttműködő partnereink

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha szeretne értesülni legfrissebb híreinkről, kampányainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre.

Az UV Extra kampány szervezője a Magyar Látszerész Szövetség.

Címünk

1151 Budapest
Horváth M. u. 2

 

Kapcsolat

szovetseg@optika.hu
(06-1) 320-3085
(06-30) 394-6990