Nyáron a legdivatosabb kiegészítő a napszemüveg. Manapság már rengeteg lehetőségünk van, hogy egyaránt védjük a szemünk egészségét az UV-val szemben és divatosak is legyünk egyszerre. Azonban mit tehetünk, ha szemüvegesek vagyunk viszont szeretnénk napszemüveget viselni, de kontaklencse nem jöhet szóba? Cikkünkben sorra vesszük a lehetőségeket!

Dioptriás napszemüvegek

Egyre népszerűbbek ma már a dioptriás napszemüvegek, melyek esetében a kiválasztott napszemüveg lencséjét elkészítik a számunkra megfelelő dioptriás kivitelben. Ez komfortos látást és jó megjelenést biztosít a napszemüveg viselőjének. Választhatunk az eredetinek megfelelő színű lencsét, de akár más színűt, átmeneteset vagy tükrös, és természetesen polarizált dioptriás napszemüveglencsét is. Több napszemüveg gyártó a legújabb technológia segítségével készít dioptriás napszemüvegeket, így számtalan lehetőség közül lehet válogatni. A legismertebb napszemüveg gyártók esetében még kompromisszumot sem kell kötnünk. Az eredetiséget és a minőséget bizonyító márka logó megtartásával készülhet el az általunk kiválasztott napszemüveggel megegyező dioptriás napszemüveg.

Fényre sötétedő lencsék

Társadalmi sztereotípia áldozatául estek a fényre sötétedő lencsék, mely szerint ódivatú és nem fiatalos ilyen szemüveg mellett dönteni. Pedig ez nem így van! Ezek a lencsék egyaránt biztosítanak egy kiváló vizuális élményt és könnyedséget a mindennapokra. Egy megfelelő szemüvegkeret választással ezek a szemüvegek is trendik lehetnek. Ma már nagyon divatosak a nagyobb műanyag keretes szemüvegek, melyek akár optikai szemüvegként vagy napszemüvegként is funkcionálhatnak. A fényre sötétedő lencsékkel pedig mind a kettőt élvezhetjük. A legmodernebb technológiával készült lencsék alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz, így nem kell attól tartanunk, hogy nem a megfelelő komfortot biztosítják számunkra – túl későn vagy túl korán sötétednek be a lencsék. Beltérben átlátszóak, míg szikrázó napsütésben teljesen besötétednek, akár egy napszemüveg.  

Clip-on megoldások

Az idei nyár nagy slágere a clip-on szemüvegek. Az idei évben a legnagyobb világmárkák is bővítették kínálatukat a clip-on típusú optikai szemüvegkeretek esetében. Egyedi megoldást nyújtanak, lévén, hogy egy optikai szemüvegre lehet rátenni a napszemüveg előtétet. Egy másodperc alatt lehet az optikai szemüvegből napszemüvegünk. Komfortos, divatos és praktikus megoldást nyújtanak a viselőnek ezek a fajta szemüvegek. 

Bármelyik megoldást is választjuk legyen az dioptriás napszemüveg, fényre sötétedő szemüveg vagy clip-on napszemüveg szemünk védelme biztosítva lesz az UV-val szemben mindamellett, hogy divatosak is leszünk!

Szakértő tanácsért keresd fel optikusodat!