Itt a nyár, itt az UV! Ilyen és ehhez hasonló gondolatok keringhetnek sokak fejében a melegebb idő beköszöntével, hiszen ilyenkor nyáron, amikor magasabb a napsütéses órák száma jobban előtérbe kerül az UV védelem problémaköre.

Természetesen ebben van ráció, mivel nyáron átlagosan több időt töltünk a szabadban, ezért jobban ki vagyunk téve az UV sugárzás veszélyeinek. A rossz hír viszont sajnos az, hogy az UV sugárzás mindig jelen van, legyen éppen napsütéses, felhős vagy akár havas az idő. Káros hatásai pedig, ahogy bármilyen testfelületen, a szem esetén is komoly, visszafordíthatatlan betegségeket okozhatnak, továbbá hozzájárulhatnak a szemkörnyéki bőr idő előtti öregedéséhez. A szem pedig egyik legfontosabb érzékszervünk, mindezért kiemelten fontos megvédeni az UV sugárzás ellen. Azonban ahogy a napvédő krémek és olajok palettáján, úgy a szem UV védelmére is számtalan különböző megoldás kínálkozik, legyen szó színtelen vagy napszemüveglencsékről.

Azok számára, akik a mindennapokban szemüveget viselnek, biztos nem ismeretlen a szemüveglencsék
UV védő képességének koncepciója, ugyanis számtalan UV védelmet biztosító szemüveglencse létezik a piacon. A választásnál azonban érdemes figyelembe venni a lencsék valós körülmények között mérhető teljesítményét. Fontos szempont, hogy amint a fény,
úgy az UV sugarak sem kizárólag egy irányból, elölről érkeznek, hanem a nap relatív pozíciójának függvényében oldalról és hátulról is. Ez a több, különböző irányból érkező UV sugár a lencse felszínéről visszaverődhet a szembe és ugyanolyan káros hatással bírhat, amennyiben a szemüveglencse nem rendelkezik hátsó oldali UV védelemmel

Az Essilor ezért fejlesztette ki a Crizal UV termékcsaládot, amely teljeskörű, első és hátsó oldali, a szembe visszaverődő UV sugárzás elleni védelmet is biztosít. A mindennapos használatra szánt színtelen Crizal UV lencsék E-SPF (Essilor által kiszámított Szem Napvédő Faktor) értéke minimum 25, mely azt jelenti, hogy ilyen lencsével a szem 25-ször jobban védett, mint szemüveg nélkül. Crizal Sun UV napszemüveglencséink esetén pedig ez a védelem minimum 50-szeres (E-SPF 50), ezek a lencsék 100%-ban kiszűrik az UV sugarakat és gyakorlatilag megszüntetik a lencse hátsó felületéről a szembe visszaverődő sugárzást.

Azok számára pedig, akik még komplexebb védelemre és folyamatos látáskomfortra vágynak, ajánljuk a Crizal UV-val ellátott Essilor Transitions fényre sötétedő szemüveglencséket. A Transitions lencsék a legmagasabb szintű UV védelem mellett tartósan biztosítják a tiszta, éles látást és automatikusan alkalmazkodnak a változó fényviszonyokhoz beltérben és kültéren egyaránt. Beltérben tökéletesen átlátszóak, míg kültéren besötétednek, így különböző árnyalataikkal mindig tökéletes fényvédelmet nyújtanak. Továbbá az UV sugárzás mellett a nap és az elektronikus kijelzők által kibocsátott káros ibolya-kék fényt is szűrik, valamint magas szintű látás komfortot biztosítanak viselőik számára. Ráadásul a trendek kedvelőinek is ideális megoldás lehet, hiszen stílusos megjelenést kölcsönöz akár a 3 klasszikus (szürke, barna, szürkészöld), akár a 4 új, divatos szín (zafír, ametiszt, borostyán, smaragd) közül választunk, amely elérhető az Essilor kínálatában!

Keresse az Essilor szemüveglencséket Crizal UV fényvédelemmel és Transitions fényre sötétedő kivitelben!

További információ:
essilortransitions.hu
essilor.hu