Az optikai iparág fejlődik, egyre több és több lehetőséget biztosítva nekünk arra, hogy kitűnő szolgáltatást nyújthassunk vásárlóinknak. Egyre kifinomultabb technológiák teszik az életünket könnyebbé, mi pedig mindent megteszünk, hogy lépést tartsunk az újdonságokkal. Új, fényre sötétedő lencséink nem fognak csalódást okozni, hiszen az UV A, UV B sugárzás mellett a káros kék fénytől is védik a szemet!
A Starlite PhotoCrome fényre sötétedő lencsék csak 11%-os alapszínnel rendelkeznek, gyorsan reagálnak az UV sugárzásra, majd annak megszűnésével rövid idő alatt kivilágosodnak. Maximális sötétedésük eléri a 88%-ot. Két színvariációban érhetőek el: Brown (11-85%), és Gray (11-88%)

 

Hogyan működnek a fényre sötétedő lencsék?

A lencséken lévő milliárdnyi fotokróm molekula UV sugárzás hatására sötétedni kezd. A lencse felületén elhelyezkedő molekulák folyamatosan reagálnak az őket érő fényre, így optimalizálják a látást. A formula nem avul el, sőt! Az idő múlásával csak “még jobban belejönnek” a molekulák, és gyorsabban változik a színük. A lencsékre két fázisban viszik fel a fotokróm réteget: az első a kémiai folyamat, a második a felületkezelés. A fotokróm réteget minden esetben védőfelülettel teszik tartóssá.

 

Kiknek ajánljuk a fényre sötétedő lencséket?

Mondhatnánk, hogy mindenkinek, hiszen káros fényhatások nap mind nap érnek valamennyiünket, de persze vannak olyan életkörülmények, munkakörök, ahol kifejezetten javasolt fényre sötétedő szemüveglencse használata. Első sorban azoknak ajánljuk, akik többnyire a szabadban dolgoznak, aktív életet élnek, ugyanakkor beltérben is szeretnék használni szemüvegüket, vagy változó fényviszonyok között végzik a munkájukat.

STARLITE Napszemüveg lencsék

A napszemüveg egy olyan divatkiegészítő, amely egyben az egészségünkért és a komfortos látásélményért is felel, így hát nem mindegy, milyen lencsét választunk hozzá. A trend sok mindent meghatároz, de a lencse színének kiválasztásakor az is számít, milyen tevékenységet végzünk napszemüveg viselésekor. Nézzük, mire érdemes figyelni napszemüveglencse választásakor:

Az alapszínek a szürke, a barna, és a zöld, ezeknek különböző kiegészítő árnyalatait többféleképpen tudjuk variálni.

Tipp: Érdemes figyelembe venni, mi illik a legjobban a kerethez, a különböző színezések szépen ki tudják emelni a modell mintáját vagy árnyalatait.

Ezek után azt is érdemes még mérlegelni, hogy milyen tevékenység az, amely végzésekor leggyakrabban viseljük a szemüveget. Adunk egy kis segítséget:

  • Solar Black: Extrasötét szürke árnyalat, amely szinte bármely kerethez illik.
  • Solar Green: Tompítja az éles fényt anélkül, hogy sötétítené a képet. Nagyon komfortos látásélményt biztosít.
  • Solar Brown A mély barna remekül ellensúlyozza a kék fényeket, így gyönyörű kontrasztot biztosít, egyébként pedig az egyik legelterjedtebb napszemüveglencse-színezés, igazi klasszikus.
  • Aviator Gray, Brown, Green: Három ikonikus árnyalat, amelyek sosem mennek ki a divatból. Az amerikai hadsereg megrendelésére fejlesztették őket ki pilóták számára, tehát kitűnő kontrasztfokozó és napvédő tulajdonsággal bírnak.

STARLITE NuPolar

A polarizált lencse csak a függőleges irányú fénynyalábokat ereszti át, vagyis a felületekről, különböző anyaghatárokról visszaverődő vakító fény nem jut át a lencsén. Biztonságosabbá teszi a kinti sportok gyakorlását, vagy például az autóvezetést is. A hó, a víz, és az aszfalt is sok fényt ver vissza, amely hosszú távon akár fejfájást is okozhat, sőt, a szem is káprázhat tőle. 

A NuPolar technológia kifejlesztése és tökéletesítése mögött több évtized munkája áll, mely végül a globális standarddá nőtte ki magát. A piacvezető Younger NuPolar lencsék meghatározzák a mércét a polarizálás minőségében, anyagösszetételében, színkonzisztenciájában egyaránt, világszerte.