Az UV mindig jelen van

A Nap az UV sugárzás és a látható fényforrás legjelentősebb forrása. Intenzív sugárzás ködös és felhős napokon is ugyanúgy előfordulhat. Úgy gondolhatjuk, hogy délben a legnagyobb az UV sugárzás. A reggeli és délutáni órákban is jelentős UV mennyiség ér minket. Magát a szemet általában nem érik közvetlenül a napsugarak. Sokkal több fény jut a szembe különböző felületekről visszaverődve és szóródva. 

Valójában miért a 400 nm alkalmazandó az UV-sugárzás felső határaként? 

Tudományos és szabályozó testületek egyértelműen meghatározták, hogy az UV sugárzás felső határa a 400 nm. Az UV spektrum 380 – 400 nm-es tartománya képviseli a Napból a Földre érkező teljes UV-sugárzás 40 %-át!

 

Miért védjük szemünket az UV sugaraktól?

Szemet érintő kockázatok: Cataracta, Keratitis, Melanoma, Pterygium, Pinguecula

Szem körüli szövetek kockázata: Melanoma, Dermatoheliosis, Carcinoma

ZEISS lencse UVProtect Technológiával

A részleges UV-szűréssel rendelkező színtelen lencsék áttetszőek UV kamerás felvételen, mert az UV-sugárzás jelentős részét átengedik. Ezzel  ellentétben a ZEISS UVProtect technológiával rendelkező színtelen lencsék olyan sötétek lesznek az UV kamerás felvételen, mint a napszemüvegek, mert nem engedik át az UV-sugarakat.

A legtöbb napszemüveg teljes védelmet biztosít. De csupán 5-ből 1 azok száma, akik rendszeresen hordják napszemüvegüket.

Teljes UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén

Egyik UV-védelmi megoldás sem tekinthető teljesnek, ha nem szűri a direkt, szemből érkező ÉS az indirekt, hátulról, oldalról érkező teljes UV-sugárzást 400 nm-ig.

A ZEISS büszkén mutatja be a ZEISS UVProtect Technológiát és a ZEISS DuraVision UV rétegeket – minden színtelen műanyag lencsén.

ZEISS prémium rétegek hátsó felszíni UV-védelemmel

A hátsó felszíni UV-védelem mostantól beépítésre kerül minden prémium ZEISS DuraVision és LotuTec rétegbe.

ZEISS DuraVision Platinum UV, ZEISS DuraVision BlueProtect UV, ZEISS DuraVision DriveSafe UV, ZEISS DuraVision Silver UV, ZEISS DuraVision Sun UV, ZEISS DuraVision Mirror UV, ZEISS LotuTec UV

A ZEISS ígérete

A lencsék teljesen meggátolják az UV-sugarak áthaladását.

Teljes UV-védelem a szemnek és a környező szöveteknek.

A színtelen, egész nap hordható szemüveglencsék ugyanazt az UV-védelmet biztosítják mint a prémium napszemüvegek.

Az UV-védelem mindenkinek jár

Teljes UV-védelem minden színtelen ZEISS lencsén.

Egész nap, minden nap.

ZEISS Lencsék UVProtect Technológiával